Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Almás-mandulás vegán sütemény

elkészítési idő 60 perc

Tökéletes minden almás pite és mandula imádó számára.
Gluténmentes édes percek.

1. A melegítse elő a sütőt alsó/felső sütés 160 Celsius fokon.
2. Egy tálban keverje össze a
mandula lisztet, a sütőport és a kókuszdió cukrot.
3. Adjuk hozzá a
kókuszolajat és a vízzel összekevert tápióka keményítőt.
4. Adjon hozzá egy marék apróra vágott mandulát.
5. Lassan keverje hozzá a mandulatejet, keverje csomómentesre.
6. A tésztát egyengesse el egy kb. 25 cm átmérőjű növényi olajjal/vajjal kikent sütőtálba.
7. Hámozzon meg egy almát, vágja apró darabokra, főzze meg mikrohullámú sütőben,
    kb. fél pohár vízzel 2 percig. A főtt almát keverje bele a tésztába.
8. Ha szereti a fahájat szórja meg ízlés szerint a süteményt.
9. A másik almát darabolja fel és tegye az alma szeleteket/darabokat a tészta tetejére.
10. Tegye be a sütőbe, sütési idő kb. 45 perc.
11.Tálalja a süteményt, szórja meg kókuszreszelékkel és 1 marék apróra vágott mandula darabokkal.

Hozzávalók: 
200 g Govinda 
mandula liszt
1 csomag sütőpor
30 g kókuszdió-cukor
50 g Govinda 
kókuszdióolaj
4 evőkanál tapióka keményítőt 8 evőkanál vízzel összekeverve (4 tojás helyett)
2 marék apróra vágott mandula
kb. 300 ml mandulatej
2 nagy alma
fahéj
20 g kókuszdió reszelék