Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

2 Banánvirág recept - Fogyasztásra kész banán virág konzervből!

Finom, vegán és gluténmentes saláta, amely a banánvirág miatt nagyon különleges lesz.
 

Elkészítés

1. Csöpögtesse le a banánvirágokat.

2. Vágja az összes hozzávalókat apróra és tegye egy tálba.

3. Ízesítse a salátát, olíva olajjal és borssal.

Banánvirágaink már sós lében vannak, tehát ne adjon hozzá több sót!

4. Hagyja, a banánvirág-salátát egy kicsit pihenni/állni, akár egy egész éjszakán át.

5. Ízesítheti az évszaknak megfelelő fűszerekkel is, ízlés szerint.

Jó étvágyat!


Hozzávalók:

160 g banán virág

2-3 savanyú uborka

1 kis hagyma

2 kis paradicsom

2 kis sárgarépa

1/2 evőkanál olíva olaj

bors


Banánvirágos curry rizzsel

Elkészítés

1. Tegye egy szitába a banánvirágokat, csöpögtesse le, majd öblítse le egy kis vízzel.

2. Aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát, a megpucolt répát, gombát és a cukkinit vágja darabokra.

3. Szezám olajon pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát.

4. Tegye hozzá a sárgarépát, gombát, babot és a cukkinit, majd pirítsa rövid ideig. 

5. Tegye hozzá a banánvirágot, pirítsa tovább.

6. Tegye hozzá az apróra vágott paradicsomot, és a kókusztejet.

7. Öntsön kevés vizet a lábasba, adja az ételhez a curry-t, a sót, a borsot és egy csipet garam masala-t,
    koriandert és petrezselymet. 

8. Lassú tűzön fél óráig párolja még az ételt. 

9. Tálalja a kedvenc rizsével.

Jó étvágyat!


Hozzávalók:

160 g banán virág (egy doboz)

1 gerezd fokhagyma

1 hagyma

szezámolaj a sütéshez

1 sárgarépa

200 g gomba

1 cukkini

1 marék zöldbab

2 apróra vágott paradicsom

200 ml kókusztej

víz

só, bors, curry, petrezselyem, koriander, garam masala