Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

A Demeter minősítés

A Demeter minősítés

A Demeter a legrégebbi és egyben legszigorúbb, nemzetközileg elismert bio minősítés, mely 1928-ban jelent meg a biodinamikus gazdálkodásból származó termékek jelölése céljából. A Demeter a biodinamikus csúcsminőséget jelöli: azaz a legjobb élelmiszereket, mellyel ember táplálkozhat – nevét a földművelés és a termékenység görög istennőjéről kapta.  A biodinamizmus, a bios és a dinamika az élet és a mozgás szavakból áll, és maga a gazdálkodás is a változások, ritmusok és ciklusok követésén alapul. A gazdaságot, mint organizmust szemléli és figyelembe veszi a táj alkotóelemeit és összefüggéseit. Szemléletében és gyakorlati szigorúságában az egyik legkövetkezetesebb és legelőrehaladottabb ökológiai gazdálkodási mód.

A Demeter előírások nemcsak kizárják a szintetikus szerek és kémiai növényvédő szerek használatát a növénytermesztésben, vagy a mesterséges adalékok használatát a feldolgozásban, hanem megkövetelik a termőtalajban és élelmiszer alapanyagokban zajló életfolyamatok erősítését és támogatását. Ehhez az állattenyésztés, és a nagyon is speciális, biodinamikus eljárások, köztük a trágyakezelés alkalmazása is hozzájárul.

A holisztikus Demeter követelményei messze felülmúlják az EU által előírt alapszabványt. Rendszeres, független ellenőrzések biztosítják a következetes megvalósítást. A Demeter gazdálkodói és továbbfeldolgozói aktívan hozzájárulnak egy élhetőbb jövő megalkotásához és egészséges, valódi, megkülönböztethető ízekkel büszkélkedő élelmiszerek előállításához.

(Forrás: www.demeter.net)