Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Egészséges ételek-egészséges életmód blog

Bio mandulatejes puding Gyorsan elkészíthető!
Jó és rossz zsírok

A zsírok különböző formákban fordulnak elő, és a különböző formáknak más és más a hatása az emberi egészségre.

 Zsírok:

  • telített zsírsavak (kókuszban)
  • telítetlen zsírsavak 
           - egyszeresen telítetlen (olivaolajban) 
           - többszörösen telítetlen (növényi olajokban, diófélékben, halban)

 

Jackfruit: ízletes húshelyettesítő!  Hallottál már a Jackfruitról, a  vegetáriánus-vegán húspótlóról?

Jackfruit: ízletes húshelyettesítő!  Hallottál már a Jackfruitról, de nem tudod mi az?
Szívesen kipróbálnád, de nem tudod, hogyan kell elkészíteni, hol lehet beszerezni?
Nem probléma-itt mindent megtudhatsz erről a remek tápértékekkel rendelkező húshelyettesítő Jackfruitról!
 

A chia mag fogyasztásának ajánlott napi mértéke

Napjaink egyik slágerterméke, a chia mag fogyasztásának veszélyeire hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Egyáltalán nem mindegy ugyanis, milyen mennyiségben kerül a tányérunkra ez a konyhai alapanyag.
 

A Demeter minősítés

A Demeter a legrégebbi és egyben legszigorúbb, nemzetközileg elismert bio minősítés, mely 1928-ban jelent meg a biodinamikus gazdálkodásból származó termékek jelölése céljából. A Demeter a biodinamikus csúcsminőséget jelöli: azaz a legjobb élelmiszereket, mellyel ember táplálkozhat – nevét a földművelés és a termékenység görög istennőjéről kapta.  A biodinamizmus, a bios és a dinamika az élet és a mozgás szavakból áll, és maga a gazdálkodás is a változások, ritmusok és ciklusok követésén alapul. A gazdaságot, mint organizmust szemléli és figyelembe veszi a táj alkotóelemeit és összefüggéseit. Szemléletében és gyakorlati szigorúságában az egyik legkövetkezetesebb és legelőrehaladottabb ökológiai gazdálkodási mód.

Tények és tévhitek a gluténról

A glutén egyes gabonafélékben megtalálható fehérje, tartalmazza a búza, rozs és az árpa. Ennek köszönhetjük ételeink kellemes állagát; könnyed, légies tészták, sűrű szószok és levesek. Egyes esetekben orvosilag indokolt, sőt az illető egészségének megőrzéséhez elengedhetetlen gluténmentes diétát tartani. A glutén-szenzitív enteropátia vagy lisztérzékenység néven ismert autoimmun eredetű, krónikus emésztőrendszeri betegség által érintettek számára a glutén minden baj forrása.