Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Rólunk

Rólunk

Govinda: saját előállítású biotermékek Németországból

 

2018-ban a Govinda büszkén tekinthet vissza immár három évtizedes sikertörténetére: a Govinda Natur GmbH közel harminc éve gyártja Németországban innovatív és természetes, natur élelmiszereit, köztük a vegán gyümölcsös finomságokat, valamint a természetesen édes földimandulából készített termékeit.

Alapítása óta a Govinda erőssége az innovatív, bio termékeiben rejlik, amely termékek megfelelnek a mai kor trendjeinek, így a Govinda jelentősen hozzájárul a bio élelmiszeripar fejlődéséhez.

A Govinda egyúttal holisztikus életstílust is jelent, a Govinda számára kiemelten fontos a természethez való közelség, a természetesség, mottója: "édes és egészséges". Termékeik nemcsak kulináris élvezeteket nyújtanak, hanem egyfajta társadalmi elkötelezettséget is jelentenek, termékeik sok energiával és szeretettel kézi munkával készülnek a két németországi üzemükben.

A Govinda üzemeiben régi, szorgalmas és jól képzett munkatársak állítják elő a termékeket, készítik-gyúrják a golyókat és csomagolják a termékeket. Gördülékeny és konstruktív együttműködésben dolgoznak, így biztosítva a lehető legmagasabb minőségű termékek előállítását. Ez a fajta elkötelezettség áthatja a teljes vállatot, így biztosítva teret az újabb és újabb innovatív termékek kigondolásának és megalkotásának. 

Kóstolja meg a Govinda innovatív, egészséges bio, vegán termékeit, és csatlakozzon Ön is a Govinda táborához!
 


Fair trade és társadalmi felelősségvállalás: fenntartható fejlődés Tunéziában

A Govinda a termékeikhez felhasznált datolyát tisztességes kereskedelmi projekt (fair trade) keretében Tunéziából szerzi be. A stabil megélhetés, a biogazdálkodással összefüggő tanácsadás és a partnerségen alapuló együttműködés révén a Maghreb valódi hozzáadott értéket tud nyújtani a térség termelői számára. A megszerzett ökológiai és FLO tanúsítások eredményeképpen az együttműködési projekt hosszú távú kilátásai pozitívak.

A régóta fennálló diktatúra 2011. január 14-i megdöntése óta a tunéziai datolya-gazdálkodás sokat változott. Az egykori rezsim alatt a nagyvállalkozók élveztek kiváltságokat. Mára a kis- és közepes méretű gazdálkodók és exportőrök lehetőséget kapnak arra, hogy szövetkezetbe tömörüljenek. Képzési, tanácsadási és kutatási cselekvési tervet dolgoztak ki, hogy elősegítsék a datolya minőségének fenntartható javítását, így növelve exportpiaci esélyeiket.

A Govinda importőre 2003 óta dolgozik együtt dél-tunéziai datolyatermelőkkel. A datolyát vegyes kultúrákban, füge, gránátalma és más, sivatagi körülményekhez szoktatott növényekkel együtt termesztik. A szűkös vízerőforrással a datolya-szövetkezetek gazdálkodnak, minden egyes termelőnek biztosítva az optimális vízellátást.

Bargouthia és Derjine oázisaiban található pálmakertjeikben a mintegy 80 tunéziai gazda hagyományos módszerek szerint termeszti a datolyát. A kistermelőknek 50-100 pálmafájuk van 1 hektár földterületen, és 5-10 tonna datolyát termelnek átlagosan.


Ökológia, biogazdálkodás

A Govinda számára a magas minőség az elsőszámú prioritás. A minőségbiztosítás kulcsfontosságú, tapasztalt csapatuk pedig folyamatosan vizsgálja, ellenőrzi a felhasználásra kerülő nyers- és alapanyagokat. Ezenfelül a termékeket független, elismert külső szakértők és laboratóriumok is bevizsgálják, ellenőrzik.

A Govindánál az egészséges és valódi élelmiszerek iránti követelmények szinte minden területen felülmúlják az EU bio szabályozásának irányelveit:

  • nyersanyagainkat rendkívül gondosan kezeljük a termelés során
  • a termelők felé következetes követelmény a biogazdálkodás
  • növényvédőszerek, vízlágyítók, nehézfémek és egyéb szennyező anyagok kiszűrésének biztosítása laboratóriumi vizsgálatokkal
  • intenzív, hosszútávú kapcsolat és folyamatos konzultáció a beszállítókkal, termelőkkel
  • saját termesztéses projektek Afrikában (Malawi, Niger), Sri Lankában és Németországban (Hessen, Alsó-Szászország és Mecklenburg-Vorpommern)


Innováció

"Sikeres akkor leszel, ha azt csinálod, amit szeretsz" – vallja Doris Maiwald, a Govinda alapítója és vezetője

„Hála vásárlóinknak és az egyre növekvő fogyasztói igényeknek, azt csinálhatjuk, amit a legjobban szeretünk és tudunk:  természetes ételeket, natúr finomságokat fejlesztünk és állítunk elő, különös figyelemmel a vegán életmódra és a természethez való lehető legszorosabb közelségre. Innen jött a nevünk és a küldetésünk, hogy valódi, természetes és egészséges élelmiszereket állítsunk elő túl a hagyományos élelmiszeriparon. Távoli országok holisztikus táplálkozása iránti érdeklődésünk nap mint nap arra inspriál minket, hogy folyamatosan fejlesszük vásárlóinknak kínált termékeink körét. Egy dolog biztos: a Govinda - tapasztalt munkatársaival - a jövőben is meghatározza majd a piaci trendeket, újra és újra kulináris meglepetésekkel fog előrukkolni. Örömmel és bizalommal tekintünk előre, és meghívjuk Önt, kóstolja meg kiváló termékeinket.”