Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Zöldség tál fehérjében gazdag falafellel

Zöldség tál fehérjében gazdag falafellel

Zöldség tál
Fehérjében gazdag falafellel

Govinda Bio tökmag fehérjeporral és csicseriborsó liszttel

Hozzávalók: 
125 g Govinda Bio tökmag fehérjepor
250 g cukkini
125 g csicseriborsó liszt
30 g petrezselyem
1-2 gerezd fokhagyma
1 kisebb méretű hagyma
2 evőkanál Govinda Bio kókuszolaj
175 ml víz
1 és fél teáskanál só
2 és fél teáskanál római kömény
4 evőkanál olívaolaj

Szezám szósz összetevői:

125 g kókusztejes joghurt 
1 evőkanál fekete vagy fehér tahini
2 evőkanál citromlé
1 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint só és bors

Elkészítés:
1. Vágja apró darabokra a cukkinit, a hagymát és fokhagymát.
2. Tegye bele egy turmixgépbe és turmixolja össze az alapanyagokat.
3. Tegye hozzá a Govinda Bio kókuszolaját, a vizet, a római köményt és a sót.
4. Turmixolja simára az összetevőket. 
5. Tegye a masszát egy tálba. 
6. Vágja össze a petrezselymet, tegye a tálba.
7. Keverje bele a masszába a csicseriborsó lisztet és a Govinda Bio tökmag fehérjeport.
8. Időközben melegítse elő a sütőt 200 Celsius fokra.
9. A masszából formáljon golyókat és tegye egy tepsibe, sütőpapírra. 
10. A golyókat kenje be olívaolajjal.
11. A tepsit tegye a középső polcra, majd süsse 15 percig a falafel golyókat. 
     (Sütheti serpenyőben is, mint a hamburgert, készítsen kis lapos  korongokat.)
12. Egy tálban keverje össze a szósz összetevőit, ízlés szerint sózza, borsozza. 
13. Vágja össze az évszaknak megfelelő zöldségeket salátának.
14. Egy nagy tányéron rendezze el ízlésesen a salátát, zöldségeket, a falafelt, locsolja meg szósszal.
Jó étvágyat!